Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

UP Workspace: Kom til kunstnerisk klima-laboratorium 5. maj

Kalder alle kunstnere, kultur- og klimaengagerede mennesker, der er nysgerrige på klimaforandringer, bæredygtighed og grøn omstilling i kunsten!

UP's Workspace-bruger Nana Lind inviterer dig til at deltage i en dag med refleksion, vidensdeling og kunstnerisk skabelse gennem et Performing Arts Laboratory. Hvordan kan vi arbejde i krydsfeltet mellem kunst og aktivisme for at fremme fremtidsfortællinger for Jorden? 

Dagen er dedikeret til at undersøge kunstens potentiale som et rum til at engagere sig i debatten om klimaforandringer ved at: 

  • Genoverveje forholdet mellem menneske og natur 
  • Genindfange fremtiden som et rum af muligheder 
  • Skabe nye fortællinger for Jorden gennem scenekunsten

Hvornår: Søndag den 5. maj. 2024 kl. 11.00-17.00

Hvor: Udviklingsplatformen for Scenekunst, Baldersgade 6, 2200 KBH N

Hvem: Alle gode folk, der er interesserede i krydsfeltet mellem kunst og klimaaktivisme

Deltagelse er gratis, men begrænset antal pladser. Tilmelding er påkrævet og bindende. Send en mail til nl@mhtconsult.dk Deadline 1. maj.

Program for laboratoriet:

Dagen vil være opdelt i tre runder, der roterer mellem: 1) inspirerende samtaler om klimaforandringer, grøn omstilling, bæredygtighed og kunsten som et kraftfuldt rum for at skabe nye fortællinger og forandring; 2) skabe kunstneriske koncepter i grupper relateret til klimaforandringer; og 3) dele dem med hinanden ved dagens slutning.

Vi starter kl. 11 med at mødes og hilse på hinanden - der vil helt sikkert blive serveret te og kaffe! Derefter går vi ind i den første runde.

Første runde: Oplæg fra vores to inspiratorer Federica Bocchi fra Italien og Jan Kristoffersen fra Nørrebro. Frederica er miljøfilosof med speciale i biodiversitet og naturbevarelse og arbejder i øjeblikket som postdoktor ved afdelingen for videnskabshistorie og -filosofi på Københavns Universitet. Hun rejser rundt i verden og holder foredrag og danser gerne salsa. Hendes foredrag vil være på engelsk. Jan Kristoffersen er spidskandidat til Europa-parlamentet for Alternativet ved det kommende valg, hvor han også fungerer som politisk rådgiver. Udover at være advokat er Jan medlem af Skatterådet i Danmark og skriver fantasyromaner. Hans foredrag vil være på dansk.

Anden runde: Kunstnerisk workshop i grupper og lidt refleksion. Fulde af inspiration går vi i grupper og arbejder på et kunstnerisk koncept, der relaterer sig til dagens emne. Vær opmærksom på, hvordan koncepter kan være bæredygtige i både tema og produktion. Under denne runde vil der blive serveret (gratis) frokost og te og kaffe.

Tredje runde: Deling af kunstneriske koncepter og mere refleksion. Grupperne deler deres koncepter med vægt på performance eller andre kunstneriske udtryk som collage, digt, e.a. eller på foredragssamtaler – uanset hvad glæder vi os til at dele og opleve sammen!

Baggrund: Hvem er vi, og hvorfor gør vi det her? Ud over at være sultne efter grønne og bæredygtige forandringer i verden er vi mhtconsult og en del af teater- og klimaprojektet Future Narratives for Planet Earth, som er finansieret af Creative Europe. Dette Performing Arts and Climate Change Lab er en del af de aktiviteter, vi vil gennemføre i hele projektperioden 2024-26.


Creative Europe