Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

UP skal have ny leder

Den 1. september tiltræder den nuværende leder af UP, Mikkel Harder Munck-Hansen, jobbet som direktør for Det Danske Kulturinstitut i Rom og fratræder sin stilling i UP

I den forbindelse udtaler bestyrelsesleder for UP, Michael Thouber:

“Vi har været ualmindeligt glade for samarbejdet med Mikkel og ønsker ham al muligt held og lykke i det nye job. Den udvikling, han og resten af teamet har stået for de seneste år gør, at vi fra bestyrelsen er sikre på, at det her vil være et yderst attraktivt job for en ny leder. UP er et af de mest spændende steder for udvikling af scenekunst i Danmark. Vi har i 2023 etableret en ny type af kulturinstitution for det frie felt i Baldersgade i København og laver tiltag for frie scenekunstnere over hele landet.”

UP arbejder for at udvikle og kvalificere den frie scenekunst i hele Danmark og dansk fri scenekunst i udlandet. Fra de nye lokaler i Baldersgade driver UP udviklingen af det frie felt som et fast sted for videndeling og udvikling med flere forskellige prøvelokaler samt både kontorpladser og mødefaciliteter. Det hele benyttes flittigt af scenekunstnere fra hele landet og besøgende og brugere fra udlandet.

UP har siden 2016 modtaget driftsstøtte fra Statens Kunstfond og Bikubenfonden og indgår løbende 4-årige rammeaftaler med disse fonde. UP har i perioden 2023-26 modtaget støtte til EU-projektet Moving Identities, hvor UP med støtte fra EU er med til at sende danske scenekunstnere ud i Europa og knytte stærke bånd mellem danske og internationale scenekunstnere. 

Mikkel Harder siger: 

“På det helt personlige plan, så har UP været og er en fantastisk arbejdsplads og et vigtigt knudepunkt for den frie scenekunst i Danmark. At jeg nu skifter job, er derfor ikke udtryk for at jeg gerne vil væk fra UP, men at jeg har fået et jobtilbud i udlandet, som jeg ikke kan sige nej til. Det er derfor mit håb, at mange kompetente og ambitiøse personer vil lade sig inspirere til at blive en del af den udvikling”
1522 MXH28343 1
“Jeg er helt sikker på, at UP’s rolle i fremtidens scenekunstlandskab kun vil blive vigtigere fremover. Derfor vil jeg i den tid, jeg har tilbage på UP, gøre mit til at projektstøttet scenekunst får endnu bedre muligheder for at nå ud til et større publikum ved at sikre gode muligheder for at realisere og formidle projekterne.”
422 MXH29571

Bestyrelsen for UP igangsætter nu en ansættelsesproces for at finde den næste leder, som forventes fundet senest i løbet af sommeren 2024.

For yderligere information, kontakt Michael Thouber, 
+45 2840 8050
Bestyrelsesleder@udviklingsplatformen.dk