Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

Moving Identities: Her er kunstnerne

Seks enestående grupper af professionelle scenekunstnere er blevet udvalgt til at deltage i det europæiske residency-program Moving Identities.

Foto: Stine Aasløkk


De anerkendte partnere bag dette initiativ er stolte af at præsentere de udvalgte scenekunstnere, der vil begive sig ud på denne transformative kunstneriske rejse i programmets indledende år.

Open call for det første år af det treårige residency-program indbød scenekunstnere fra seks europæiske lande, der enten kunne relatere sig til eller var villige til at udforske temaerne diversitet og inklusion inden for nutidens europæiske identitetsopfattelse.

Præsentation af kunstnerne

Blandt 161 ansøgende grupper af scenekunstnere fra Belgien, Danmark, Estland, Tyskland, Norge og Spanien har partnerne i Moving Identities omhyggeligt udvalgt seks grupper. Moving Identities’ hjemmeside fungerer som en omfattende platform, der præsenterer både de enkelte kunstnere og de grupper, de er en del af. Moving Identities inviterer alle til at besøge hjemmesiden og følge de udvalgte scenekunstnere.

Slow travel

Hver gruppe vil påbegynde deres residensophold i eget land i oktober 2023. Derefter vil de begive sig ud på en bæredygtig rejse (med f.eks. tog, hvor det er muligt) til deres næste destination i samme måned. Slutteligt, i april 2024 vil kunstnerne begive sig ud på den tredje og sidste del af deres residency, hvor de vil dykke dybere ned i deres kreative proces.

Næste open call

Mens Moving Identities ser fremad, er gruppen af visionære partnere og rådgivere, der står i spidsen for dette projekt, allerede i gang med at planlægge det næste open call, hvor kunstnere kan ansøge om residensophold, der begynder i oktober 2024. Hold dig informeret og få de seneste opdateringer ved at tilmelde dig Moving Identities’ nyhedsbrev.

Om Moving Identities

Moving Identities er et nytænkende residensprogram initieret af UP, der sigter mod at skabe en transformerende platform for scenekunstnere i hele Europa. Med fokus på temaerne mangfoldighed og inklusion inden for nutidens europæiske identitesopfattelser fremmer Moving Identities samarbejde, kulturel udveksling og kunstnerisk udforskning. Gennem sit treårige program sigter Moving Identities mod at omdefinere grænser, udfordre konventioner og igangsætte samtaler, der resonerer med publikum på tværs af kontinentet og endnu længere.