Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

Pitch, promovér og sælg din forestilling


UP klæder kunstnere og grupper på til at pitche og promovere deres forestillinger, forud for Danmarks Teaterforeningers årlige Teaterseminar. 

Danmarks Teaterforeningers årlige Teaterseminar er der hvor langt de fleste forestillinger, der er egnet til turné, bliver købt. Teaterseminaret har derfor en central placering i den landsdækkende infrastruktur for turnerende forestillinger. 

UP tilbyder dig en forberedende og opkvalificerende workshop frem mod seminaret, hvor vi giver dig know-how vedrørende turné og forsyner dig med konkrete redskaber til at realisere turnéen i Danmark.

Dertil klæder vi dig på, så du er klar til at pitche og sælge din forestilling til en eller flere af landets mange og driftige teaterforeninger, når seminaret finder sted: du får mulighed for at øve dit pitch inden og får målrettet feedback og redskaber til at forbedre den måde, du pitcher på.

På UP's forberedende workshop hører du også oplæg om salg af turnéforestillinger på Teaterseminaret, samt får mulighed for at stille spørgsmål til tidligere deltagere.

Derudover sikrer UP din billet, dit ophold og din transport til seminaret – og vi sikrer, at du kan pitche din forestilling fra Teaterseminarets største scene, foran de medvirkende teaterforeninger og øvrige arrangører.Det er enormt gavnligt at få et indblik i hinandens pitches forinden selve Teaterseminaret. Det havde stor indflydelse på vores samarbejde – hvis en forening f.eks. ledte efter noget specifikt, så kunne vi pege dem i retning af hinandens forestillinger.
Tidligere deltager i UP's forberedende workshop og deltagelse under Teaterseminaret


Sådan kommer du med:

Du kan ansøge om deltagelse i UP's Teaterseminar-workshop, hvis du ansøger Statens Kunstfonds ordning Turnénetværk Danmark via kunst.dk med eller flere af dine forestillinger. Denne pulje kan ansøges fra lørdag 1. juni til og med 1. juli 2024.

Turnénetværk Danmark-puljen fusionerer den tidligere "Garantiordning" og "Turnénetværket".

Turnénetværk Danmark-puljen kommer til at bestå af et netværk af scener, opdelt i primære netværksscener (op til 25) og sekundære netværksscener (uden loft), som forpligter sig til at samarbejde og præsentere et øget antal værker pr. sæson, hvilket kvalificerer dem til at modtage underskudsgaranti ved køb af værker.

Alle der ansøger om at få optaget forestillinger i denne pulje, kan i ordningens ansøgningsskema hakke af, om man ønsker at blive taget i betragtning til en af UP’s 10 pladser på Teaterseminaret.

Tidligere søgte man om en plads, når man også søgte om optagelse i Garantiordningen. Men det vil altså fremover ske via puljen Turnénetværk Danmark, som erstatter puljerne Garantiordningen og Turnénetværket.

iScene.dk kan du læse mere om den nye pulje. 

Udvælgelsen af deltagere til UP's Teaterseminar-workshop og deltagelsen i selve Teaterseminaret, foretages alene af Statens Kunstfonds Projetstøtteudvalg for scenekunst.

Udvælgelsen finder sted medio september, hvorefter UP får besked om, hvem de udvalgte er.

Det får du:

Som deltager får du følgende gratis af UP:

  • Gratis opkvalificerende workshop for én person.
  • Gratis deltagelse i Teaterseminar 2024 for én person som del af fællesstand, med fem minutter pitch på den store scene, inklusiv kost og overnatning.
  • Transport for en person tur/retur i forbindelse med Teaterseminaret 2024.

Læs mere på Danmarks Teaterforeningers hjemmeside her

Find UP's guide til det gode pitch på UPgrade her.

Under Teaterseminaret fik jeg solgt min forestilling, fordi vedkommende havde lært, at han kunne søge om hjælp til billetrabat hos kommunen – og derfor fået mod på at præsentere en anderledes forestilling
Tidligere deltager i UP's forberedende workshop og deltagelse under Teaterseminaret
Efter deltagelse i UP's forløb var jeg meget bedre klædt på og havde en bedre viden ift. at tilgå snakke, salg, pitch etc.
Tidligere deltager i UP's forberedende workshop og deltagelse under Teaterseminaret
Ansøg

Guide til Slots- og Kulturstyrelsen ansøgningsportalen

Når du ansøger vil du blive videresendt fra Statens Kunstfond til Slots- og Kulturstyrelsen ansøgningsportal. Her finder du det flueben, som du skal sætte for at komme i betragtning til en af UP’s 10 pladser på Teaterseminaret.

Foto: skærmbillede fra Statens Kunstfond til Slots- og Kulturstyrelsen ansøgningsportal

1

Fra UP's Instagram

2 1

På Teaterseminar med UP?

2

Sådan søger du

3

Sådan bliver du udvalgt