Udviklingsplatformen
for Scenekunst
 
 

KSelekt

KSelekt er et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater. Samarbejdet giver plads til en række frie, uafhængige teaterkompagnier og kunstnere på Lille Scene i Skuespilhuset i København.
KSELEKT logo red RGB kopi

download logo her

EN TEATERSÆSON MED UNIKKE SANSEOPLEVELSER

KSelekt byder på en teatersæson 2024/25 med sanselige og helende oplevelser, sand og lydlandskaber, sociale medier, møder på tværs af tid og sted, vold og masser af kærlighed.

Hos UP er vi rigtigt stolte af at kunne dele programmet for den nye sæson af fri, uafhængig scenekunst i Skuespilhusets Lille Scene. Vi fungerer som rådgiver og koordinator mellem de frie kompagnier, Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond i samarbejdet om KSelekt, hvor et bredt udsnit af den frie, uafhængige scenekunst præsenteres på Lille Scene i Skuespilhuset.

Alle forestillingerne er kurateret af Statens Kunstfond. Udviklingsplatformen for Scenekunst fungerer som rådgiver og koordinator mellem de frie kompagnier, Det Kongelige Teater og Statens Kunstfond.

Nye teateroplevelser

KSelekt inviterer publikum ind til helt nye teateroplevelser i sæson 2024/2025. Statens Kunstfond har udvalgt fem forestillinger, der viser, hvad der rører sig uden for de etablerede scener. Der er tale om nye, spændende teateroplevelser, der udfordrer det traditionelle teaterrum med sanselige og medrivende universer.

KSelekt er et samarbejde, som Statens Kunstfond og Det Kongelige Teater lancerede i 2020. Formålet med samarbejdet er at skabe mere sceneplads til uafhængige kunstnere og kompagnier.

Køb billetter til forestillingerne her.


Du kan følge KSelekt på Facebook her.

SANDKIND DKT

SANDKIND
Daily fiction, sæson 2024/25.


KSELEKT SÆSONPROGRAM 24/25

ALL THAT REMAINS af Mirko Guido – Shifting Thoughts

Spilleperiode: 10. – 14. september 2024

Et koreografisk værk, der åbner et rum til en usikker verden på randen af transformation. Mellem skulpturer af industriaffald, der symboliserer et skadet miljø, stiller forestillingen spørgsmålene: Hvordan kan vi samles og heles i en tid med opbrud? Hvordan skaber vi nye ritualer, omfavner vores spøgelser og monstre? Og hvordan bygger vi fristeder i kølvandet på ødelæggelser? ’All That Remains’ er ikke bare en forestilling – det er en presserende opfordring til øget bevidsthed, som slører grænserne mellem dans, installationskunst og lyd.

SANDKIND af Daily Fiction  

Spilleperiode: 5. oktober – 12. oktober 2024 

En duet med 55 liter krop og 55 liter sand. En koreografisk undersøgelse af relationen mellem krop, natur og det andet-end-menneskelige og en sagte hyldest til sameksistens mellem menneske og materiale. Krop og sand flyder i ét med hinanden akkompagneret af stemningsfulde lydlandskaber. Med en afslappet og poetisk stemning er publikum indbudt til et trygt rum for en nær og intim oplevelse. Forestillingen skaber forbindelse mellem natur og mennesker ved at give begge omsorg og stemme. Sandkind er en øvelse i at møde jorden som livsform.

CORRELATIONS MEETINGS IN THE MULTIVERSE af Phyllis Akinyi og Diasporic Dimensions

Spilleperiode: 5. – 10. november 2024

En tværæstetisk performance og undersøgelse af kulturelle synkroniciteter i den afrikanske diaspora på tværs af oceaner. I et afrofuturistisk univers, hvor alt kan skifte form i en magisk hjemvenden af generationer og ånder, udforskes symbolikker, kosmologier og samhørighed gennem lyd, bevægelse, beklædning, visuel kunst, poesi, scenografi og kvantemekanisk teori om quantum entanglement correlations. Meetings in the Multiverse er en kærlighedserklæring til diasporaen og et spirituelt møde med os selv og hinanden.

LIEBE af toaspern|moeller

Spilleperiode 2. – 8. december 2024

Hvornår bliver forelskelse til forblindelse? Kropsligt begær til besættelse? Og hvornår bliver den andens uopnåelighed en kilde til ens egen selvdestruktion? Musik- og danseforestillingen LIEBE undersøger de mange tilstande af at være forelsket – fra illusorisk harmoni til desperat dissonans. Dagbogsnotater af litteratur-nobelprisvinderen Annie Ernaux smelter sammen med koreografi og sang i en virtuos forestilling, der undersøger et begær født af afstand. Kontemporær dans og eksperimenterende musik belyser spændingsfeltet mellem gensidige følelser og begær født af, at den anden er anderledes fra én selv. Fra heteroseksuelle klichéer til det rørende, skræmmende og komiske.

GENLYD af MØR collective

Spilleperiode: 17. – 22. februar 2025

Et råt og musikalsk legende laboratorium, hvor to mennesker jonglerer rundt med samfundets normbegreber. Intet er helt, hvad det giver sig ud for at være. I en verden, hvor de sociale mediers fabrikerede indhold dominerer og fascinerer, stiller det kunstneriske hold bag GENLYD spørgsmålstegn ved vores filtrerede virkelighedsopfattelser. De undersøger skønheden og styrken i at være den, man er – ufuldkommen. Med Genlyd ønsker MØR collective at skabe debat om det pres, ikke mindst unge kommer under i en verden, hvor forbrugskulturen konstant fodrer os med billeder af os selv og andre.For ansøgninger til KSelekt

Du ansøger KSelekt gennem Statens Kunstfond på kunst.dk 

Ansøgningsfristen for sæson 24/25 var den 04. juni 2024 kl. 14.00

Vær opmærksom på, at ansøgningsproceduren til KSelekt ikke indeholder mulighed for at ansøge om midler.

Kontakt
kselekt@udviklingsplatformen.dk

Tlf. 31 25 52 36

Telefontider
:
Tirsdag kl. 10.00 – 14.00
Onsdag kl. 14.00 – 17.00

Praktisk om KSelekt

Det Kongelige Teater stiller 20 uger til rådighed for KSelekt pr. sæson. Forestillinger, der udvælges til KSelekt, får stillet Lille Scene i Skuespilhuset gratis til rådighed i en periode på fire uger som udgangspunkt (tre uger til prøveforløb og en uges spilleperiode).

Hvis din forestilling bliver udvalgt, skal du:

Indgå en kontrakt med Det Kongelige Teater om spilleperiode og vilkår, levere billetstatistik til Udviklingsplatformen for Scenekunst efter endt spilleperiode, evaluere med Udviklingsplatformen for Scenekunst efter endt spilleperiode, indgå i koordinering og samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst, som koordinerer og udmønter ordningen

Hvis din forestilling bliver udvalgt, skal du selv stå for at afholde omkostninger til:

Det Kongelige Teaters forhuspersonale (én person pr. spilleaften i den aftalte periode), forsikring, billetsalg, egen markedsføring og egen produktion samt medarbejder.

Der stilles følgende til rådighed for de udvalgte kompagnier:

Scenerum, garderober, grundpakke med lys og lyd og teknik i et vis omfang, teknisk vicevært, som bistår det udvalgte kompagni. 

  • Læs tech sheet til Lille Scenen her
  • Se sceneplan for Lille Scene her
  • Spillearealet på Lille Scene er ca. 13 meter i bredden, 7 meter i dybden, og højde til underkant rig er maks. 6 meter (riggen kan sænkes).
  • Antal publikum på traditionel publikumsopbygning er 113.

Markedsføring

Din forestilling vil blive formidlet gennem Det Kongelige Teaters kalender. Derudover vil din egen markedsføring blive suppleret med formidling af din forestilling, som en del af KSelekt-brandet og på tilhørende platforme.

Kompagniet leverer tekst og foto/illustration til oprettelse på Teatrets hjemmeside. 

Kompagniet skal desuden anvende følgende boiler-tekst i programmer, på hjemmesider mm.:

’Forestillingen spiller som en del af KSelekt. KSelekt er et samarbejde mellem Det kongelige Teater og Statens Kunstfond om at styrke udviklingen på tværs af strukturer, genrer og til gensidig inspiration i det danske scenekunstmiljø’

Statens Kunstfonds logo skal anvendes i al markedsføring af de besøgende kompagniers forestillinger. Det Kongelige Teaters logo anvendes kun i den overordnede markedsføring af nærværende aftale. Brug af logoer er fritaget på fortrykt materiale.

OVERSIGT OVER TIDLIGERE KSELEKT-SÆSONER

Sæson 2023/24

Hybrid Sensation 
af Jakob la Cour Studio
Spilleperiode: 30. oktober - 04. november 2023

Carcass
af HIMHERANDIT Productions
Spilleperiode: 28. november – 02. december 2023

The Laughing Crowd
af Antoinette Helbing
Spilleperiode: 08. - 14. januar 2024

OMVE’N HJEMVE
af Æ Teater
Spilleperiode: 19. - 25. februar 2024

W.O.M.B. (Worth of My Body)
af Julienne Doko
Spilleperiode: 29. april – 05. maj 2024

Sæson 2022/23

RITUAL-Rejsekammeraten
Af Sew Flunk Fury Wit
Spilleperiode: 30. maj – 5. juni 2023
Læs mere her.

ENTANGLED
Af Beyond Darkness
Spilleperiode: 6. – 11. januar 2023
Læs mere her.

Rudy
Af Hear My Eyes
Spilleperiode: 29. november – 3. december 2022

Parcel
Af Kollektivet Samling
Spilleperiode: 1. – 5. november 2022
Læs mere her.

Natten
Af MYKA
Spilleperiode: 19. – 2. oktober 2022
Læs mere her.

DRØMMEDØDEN – Magtfulde kvinders kamp om Norden
Af NordicOpera
Spilleperiode: 29. maj – 5. juni 2022
Læs mere her.

BLOOD
Af Von Heiduck / Steen & Hejlesen
Spilleperiode: 17. – 21. maj 2022
Læs mereher.

UDSIGT og PRÆSTEN & ÅNDEMANEREN 
af Teater FreezeProduction, Hanne Trap Friis
Spilleperiode: 17. – 22.  januar 2022
Læs mere her.

Sæson 2021/22

CUL DE SAC
af Rapid Eye af Samuel Gustavsson
Spilleperiode: 19. – 21. november 2021
Læs mere her.

THE SOUL CATCHER
Kassandra Production, Annika B. Lewis
Spilleperiode: 1. – 7. november 2021
Læs mere her.

SWEET CONSTRUCTED INTIMACY EXPERIENCE
af The Nordic Beasts, Noora Hannula
Spilleperiode: 3. – 10. oktober 2021
Læs mereher.

ENGLISH SPEAKERS
af Moribund, Sara Hamming
Spilleperiode: 16. – 18. september 2021
Læs mere her.

LOVEU2ND
af Gunilla Lind Danseteater
26. – 28. November 2020
Læs mere her.

THIS IS NOT SWAN LAKE…
af Granhøj Dans
13. – 22. November 2020
Læs mere her.

UMWELT
af Julie Rasmussen
9. – 11. November 2020
Læs mere her.

Vox Humana
af Ylva Kihlberg
4.-11. oktober 2020
Læs mere her.

Mørke og Natur
af Naja Lee Jensen
23.-26. September 2020
Læs mere her.

PRIMUS
af Svalholm Dans
15.-19. September 2020
Læs mere her.


SKF logo offwhite RGB
KGL seal white